Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець перебуває на Закарпатті із робочим візитом

 Сьогодні в приміщенні ректорату Ужгородського національного університету омбудсман зустрівся з керівниками області і міст краю, представниками органів місцевого самоврядування, громадських організацій, волонтерами, військовими, поліцейськими, рятувальниками. Узяв участь у зустрічі і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Уповноважений представив структуру Секретаріату, розповів про основні напрями роботи та виклики, пов’язані зі збройною агресією росії. Також Дмитро Лубінець розповів про справи, над якими зараз працює, про моніторинг дотримання прав людини в Закарпатській області, зокрема дітей, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, родин військовополонених, людей, які перебувають у місцях несвободи.

Спілкувалися і про роботу релокованого бізнесу, потребу підвищеної уваги до потреб родичів військовополонених, роботу над звільненням із російського полону військових і цивільних, зокрема дітей, поліпшення умов у місцях компактного проживання переселенців, потреби нацменшин, залучення міжнародної допомоги.

Омбудсман відрекомендував також Представника Уповноваженого ВРУ з прав людини у Закарпатській області Андрія Крючкова і наголосив, робота над розвитком регіональної мережі представництв триває, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост