ДБР повідомило про підозру закарпатським правоохоронцям, які незаконно переправляли чоловіків через кордон

ДБР системно працює над виявленням схем та оборудок з незаконного заробітку працівниками правоохоронних органів. Така діяльність напряму підриває обороноздатність України під час спротиву збройній агресії рф.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Працівники ДБР повідомили про підозру учасникам злочинної групи, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку через кордон на Закарпатті.

Незаконну схему працівники ДБР викрили у червні.

Учасників злочинної групи затримали під час спроби переправити до Угорщини мешканця Закарпаття. Його намагалися заховати у спальному відділенні вантажівки, розташованому за сидінням водія.

Організував схему колишній правоохоронець, залучивши ще двох цивільних осіб та діючого працівника одного із правоохоронних органів. Вони використовували зв’язки у держструктурах та домовлялися про безперешкодний перетин кордону на тому чи іншому пункті пропуску.

Вартість послуг складала 7 тисяч доларів США для однієї людини.

Готується клопотання про обрання запобіжного заходу та усунення від виконання обов’язків.

Слідство триває, встановлюються інші випадки сприяння у незаконному перетині кордону.

В іншому епізоді працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю з Одеської області, який у березні на службовому транспорті довіз до кордону трьох осіб для незаконного переходу. Проте, і правоохоронця, і його клієнтів в лісі перехопили прикордонники.

Усім фігурантам повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону та Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

ЗакарпатПост