Науковець, викладач і захисник України Віктор Трошкі увійшов до видання «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття 2023»

Вийшов журнал «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100 – 2023».

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Командир 128-ї закарпатської бригади Дмитро Лисюк, професор з окопів Федір Шандор, письменник, який доправив до фронту більше сотні автівок Андрій Любка, перший закарпатський капелан Іван Ісайович, скрипалька, яка вимушено взяла в руки автомат Тімея Фабіан, лікарі, які на передовій та в тилу рятують життя, волонтери та благодійники – сьогодні стільки закарпатців працюють на Перемогу України, що не вистачить жодного журналу чи іншого друкованого видання.

Цьогоріч, у рейтингу впливових людей 2023 року Віктор Трошкі, викладач і науковець.

Віктор Трошкі – кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізико-математичних дисциплін Українсько-угорського навчального інституту УжНУ. У рідному виші Віктор викладав різні дисципліни, серед яких математичний аналіз функції однієї змінної, комплексний математичний аналіз, функціональний аналіз, теорія ймовірності. Але в перші дні повномасштабного вторгнення Росії викладач та вчений добровільно пішов у військкомат і став солдатом 128-ї гірсько-штурмової бригади. Угорець за походженням, Віктор каже, що там, на фронті не важливо, якої національності твій побратим, важливо, аби він був надійною людиною, саме це – основа сильного війська.

Проте Віктор Трошкі добре відомий у рідному Закарпатті не лише як військовослужбовець, який щодня боронить нас від ворога, а ще й науковець, Річ у тім, що у березні 2022 року року президія Закордонного відділення Академії наук Угорщини на своєму засіданні присудила Віктору Трошкі Почесну відзнаку імені Ороня Яноша «за вагомий внесок у розвиток науки». Це одна з найвищих відзнак Академії наук Угорщини, якою щороку нагороджують як учених із Угорщини, так і з-за кордону. Європейське визнання – це ще одна гордість науковця, про досягнення якого ми, напевно, почуємо ще багато після перемоги України.  

Новий журнал вже можна придбати в кіосках преси, та замовити за телефоном: 050 888 50 50

Читайте, захоплюйтеся, а найголовніше – приєднуйтеся до тих, хто працює задля Перемоги України!

ЗакарпатПост