Сьогодні вдруге в умовах війни відзначаємо День Незалежності України

24 серпня є і завжди буде символічним і надзвичайно важливим днем для українців у всьому світі, навіть попри щохвилинне зухвале намагання ворога зламати наш дух та знищити нас фізично.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

З 2014 року цей день набув ще більшої знаковості, адже волю, свободу і незалежність нам доводиться виборювати зі зброєю в руках, пише Укрінформ.

Зрозуміло, що в умовах повномасштабної війни про пишне святкування не йдеться – параду знову не буде, з огляду на повітряну загрозу масові заходи буде мінімізовано. Втім, і цьогорічний День Незалежності України відзначений буде гідно — запланована низка поважних заходів, частина з яких вже є традиційними. Зокрема, в столиці пройдуть саміт Кримської платформи, Форум ветеранів, відбудеться вручення відзнаки «Національна Легенда України».

Сьогодні відбудуться важливі заходи і в духовному, і у світському житті країни. У Софійському соборі пройде Міжконфесійний подячний молебень до Дня Незалежності з проханнями про мир, добробут, процвітання України. Такі традиційні молебні проходять у цей день кожного року протягом десятиліть за участю всіх основних конфесій.

В Ужгороді світанок Дня Незалежності традиційно щойно зустріли «Молитвою за Україну» у виконанні Закарпатського академічного народного хору.

ЗакарпатПост