21 жовтня у храмі прп. Амфілохія Почаївського в Ужгороді буде служитись Літургія та велика панахида за померлих родичів та воїнів

У суботу, 21 жовтня – Димитрівська поминальна субота.

У такі дні поминання спочилих до храму передають записки та пом’яники з іменами покійних родичів. При цьому належить пам’ятати, що до них можна вносити імена тільки православних. За нехрещених, а також самогубців потрібно молитися вдома чи над їхніми могилами.

«Цієї суботи будемо просити Бога за померлих наших родичів, за всіх воїнів, загиблих за Україну, за безвинно убієнних не тільки в минулі часи, а й теперішні, за всіх одвіку спочилих православних християн. Зокрема, в єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського м. Ужгород ( вул. Станційна,16 а) в суботу буде служитись  Божественна літургія та велика панахида.Початок о 9.00 годині», – повідомив єпископ Ужгородський та Закарпатський Варсонофій.

Ми запалюємо під час молитви свічку – символ нашої полум’яної віри. Корисним є в пам’ять про померлого жертвувати на церкву, подавати милостиню з проханням помолитися за небіжчика. Але жертва на церкву – не тільки гроші. За благочестивим звичаєм, на поминальні столи у храмах вірні кладуть хліб, крупи, олію, печиво, фрукти, цукерки, борошно і т. ін.  Це треба залишити в Божому домі: споживаючи принесене, священнослужителі й ті, кому вони передають пожертву, творять поминання.

ЗакарпатПост