В Ужгороді попрощалися із захисником України Максимом Науменком

В Ужгороді, у ритуальному залі кладовища Кальварія, сьогодні відбулася церемонія прощання із захисником України Максимом Науменком. Віддати шану воїну прийшли рідні воїна та друзі.

Максим Олегович Науменко народився 24 грудня 1978 року в Донецьку. У 2014 році, з початком бойових дій росії проти України, переїхав із родиною до Ужгорода і став активним учасником як музичного, так і громадського життя міста. Серед ужгородців він знайшов чимало друзів, адже мав відкриту, щиру і позитивну вдачу, – кажуть про нього близькі й колеги.

На початку повномасштабного вторгнення Росії Максим Науменко взяв до рук зброю і став на захист України у лавах ДПСУ. Служив у 105-му прикордонному загоні імені князя Володимира Великого.

Залишаючись до кінця вірним військовій присязі, захищаючи державу від російських окупантів, Максим Науменко загинув 11 жовтня 2023 року на Донеччині, повідомляє Ужгородська міська рада.

Бойові побратими-прикордонники знали Максима вірним та надійним товаришем, завжди готовим прийти на допомогу, сміливим і рішучим. Таким він залишиться у їхній пам’яті – справжнім Героєм, який віддав своє життя за незалежність України.

«Максим був такою людиною, що його пам’ятатимуть навіть ті, хто знав його один день. Мені пощастило знати його 1,5 роки. Я пам’ятатиму його щирість, таку доброту, яку нечасто зустрічала, завзятість у будь-якій справі.  Усе, що він робив, було направлено на допомогу іншим. Навіть коли дуже важко, коли інші опустили б руки, він робив! Максим завжди посміхався, я пам’ятатиму його посмішку. Він віддав за перемогу найцінніше – своє життя. Війна забирає кращих, він таким і був! Назавжди присутній! Назавжди в строю!», – так про Максима Науменка написала інструктор ЗСУ з тактичної медицини Тетяна, у якої він проходив курс підготовки бойового медика.

Міський голова Богдан Андріїв, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким воїна.

Вічна шана і світла пам’ять Герою!

ЗакарпатПост