На Тереблянському соляному родовищі видобули перші декілька сот тонн технічної солі

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

«Команда інженерів безперервно працює, щоб забезпечити виконання запланованих обсягів і поставити першу сіль для забезпечення потреб країни. За попередніми підрахунками обсяги видобутку можуть сягати 45 тонн на добу з опцією на збільшення до 200 тонн в разі розширення виробничих потужностей.

Тільки нещодавно працівники підприємства торкнулися першої соляної породи в шахті, яку ми передали Президенту Володимиру Зеленському під час його візиту на Закарпаття, а зараз вже підняли декілька сот тонн, котрі можуть бути використані», – йдеться у дописі Віктора Микити.

Нагадаємо, у серпні цього року, Віктор Микита повідомив, що після попередніх геологічних досліджень і апробації Тереблянського соляного родовища у 2015 році зафіксовано, що воно має запаси кам’яної солі обсягом 15,5 млн тонн за категорією С1.

За його інформацією, глибина залягання солі в межах родовища становить від 30 до 500 м.

ЗакарпатПост