Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: захист обвинувачених затягує справу – адвокати

22 грудня відбулося засідання у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті, але його знову відклали. Представники потерпілої звинувачують захист обвинувачених у затягуванні справи.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

Про це повідомляє Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”.

«Сторона захисту обвинувачених зловживає процесуальними правами та цілеспрямовано затягує розгляд справи щодо зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті.

«Відбулось чергове засідання. Двоє із чотирьох представників/ць обвинувачених в усній формі заявили клопотання про те, що у них закінчились повноваження, відповідно попросили вийти зі справи та видалити їх із засідання. Після цього двоє інших представниць обвинувачених попросили перерву, аби порадитись з законними представниками обвинувачених. Після 10 хвилин такої перерви законна представниця одного з обвинувачених оголосила, що вони шукатимуть ще одного/у адвоката/ку і попросили відкласти судове засідання», – йдеться у дописі Асоціації.

Суд призначив наступне засідання на 8 січня 2024 року.

«Не було вжито жодних заходів, щоб пошукати іншого/у адвоката/ку, укласти чи переукласти договір, будь-що. Вони знали достовірно, що в них закінчуються повноваження, і прийшли на засідання. Це стратегія для затягування розгляду справи. У мене просто немає слів. Потерпіла надалі змушена переживати весь травматичний досвід цього судового процесу, в якому вона постійно перебуває ментально,” – зазначає адвокатка “ЮрФем: підтримки” Marta Zmysla.

Марта та інші адвокат(к)и зараз вирішують, яких заходів впливу на таку поведінку вжити.

Про попереднє судове засідання ми розповідали тут: https://jurfem.com.ua/zasidannya-zakarpattya/

Нагадаємо, що 11 серпня Закарпатський апеляційний суд повернув справу в суд першої інстанції на повторний розгляд. Більше про це – за посиланням: https://jurfem.com.ua/rishennya-apelyatsiya/

ЗакарпатПост