25 грудня Православна Церква відзначає Різдво Христове

В день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, у костелах Мукачівської дієцезії, храмах Закарпатської єпархії ПЦУ і церквах Мукачівської греко-католицької єпархії пройдуть святкові Божественні літургії та меси.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

За традицією у період різдвяних свят, що триватиме дванадцять днів і має назву святки, віруючі прославляють новонародженного Младенця Христа та сповіщають усім про пришестя в світ Сина Божого особливими піснеспівами – колядками.

Різдво Христове належить до великих християнських, так званих дванадесятих свят, які церква відзначає особливо урочисто. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий — Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття.

Різдво Христове — це свято любові. Любов, котру принесло на землю Різдво, зобов’язує нас до внутрішнього відродження, до оновлення усього сущого: людини, сім’ї, нації, держави, всесвіту. Різдво Христове закликає нас шанувати всі творіння, які витворив Бог, зберігати природу – ріки, поля, ліси, тваринний світ, охороняти їх від винищення й забруднення.

У світлі Різдва Христового людина повинна прагнути очиститися від скверни, відродити наші душі й серця у покаянні, любові і всепрощенні. Різдво Христове – як нове очищення, воно виводить нас з темряви до світла, зцілює духовно, об’єднуючи в єдину могутню християнську родину.

У цей надзвичайно складний час війни, ми всі повинні пройнятися духом любові й будувати нове життя у світлі Христових заповідей і моралі. І нехай оцей всемогутній, преображаючий дух світлого Народження Христового запанує в наших серцях нині і повсякчас, і на віки вічні!

Христос народився! Славімо Його!

ЗакарпатПост