Три продукти для швидкого старіння організму

Газета «Поради Здоров’я» пише про три продукти, які сприяють швидкому старінню організму та викликають низку хвороб.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 ціну знижено! реклама в газеті 050 888 50 50

Цукор

Продукти з високим вмістом цукру. Цукор є основним джерелом енергії для організму, але його надмірне споживання може призвести до цілого ряду проблем зі здоров’ям, включаючи швидке старіння. Цукор сприяє утворенню вільних радикалів, які пошкоджують клітини та тканини організму. Крім того, цукор може підвищити рівень інсуліну, що може призвести до запалення та інших проблем зі здоров’ям, які також можуть сприяти старінню. В наш час цукор додають майже всюди, навіть у такі продукти можете споживати щодня: соуси, кетчуп, хліб, йогурти, солодощі. Краще вживати коричневий, неперероблений цукор або мед.

Жир

Продукти з високим вмістом перероблених жирів. Перероблені жири, такі як трансжири та насичені жири, підвищують рівень холестерину, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров’ям. Ці жири також викликають запалення, яке сприяє швидкому старінню. Найбільше таких жирів в кондитерських виробах, солодощах, у фастфудах: бургери, картопля фрі або звичайна смажена картопля. Також уся смажена їжа є шкідливою для організму людини.

Сіль

Продукти з високим вмістом солі. Сіль підвищує кров’яний тиск, що може збільшити ризик серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров’ям. Крім того, сіль викликає запалення, яке також сприяє старінню. Сіль підсилює апетит, ось чому в популярних в закладах харчування сильно солять їжу. В більшості супермаркетних продуктів також додають хімічні підсилювачі смаку, які викликають звикання та залежність. Переїдання призводить до багатьох захворювань та старіння організму. Також сіль утримує багато непотрібної рідини в організмі та викликає набряки.

Крім цих трьох продуктів, також важливо уникати споживання надмірної кількості калорій – смажена їжа, солодощі, вироби з борошна; кофеїну – кава, чай, кола, енергетики; алкоголю та ліків. Ці речовини також сприяють швидкому старінню та втрати ясності.

Ось кілька порад, як зменшити споживання цих шкідливих продуктів:

  • Вибирайте свіжі, необроблені продукти: овочі, фрукти, сирі горіхи, зелень.
  • Готуйте їжу вдома частіше, щоб мати більше контролю над тим, що ви їсте.
  • Читайте етикетки на продуктах харчування, щоб переконатися, що ви не споживаєте занадто багато цукру, перероблених жирів або солі. Обирайте органічні, якісні продукти.

Зниження споживання цих шкідливих продуктів може допомогти вам зберегти молодий і здоровий вигляд на довгі роки та заощадити багато часу та коштів. Адже здорові люди – щасливі люди! Будьте завжди здорові!

ЗакарпатПост