Ужгородця судитимуть за домашнє насильство щодо дружини

До поліції Ужгорода звернулася 50-річна місцева жителька, яка постраждала від домашнього насильства. Жінка скаржилася на те, що співмешканець постійно принижує її та погрожує фізичною розправою.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

До справи було залучено співробітників сектору протидії домашньому насильству Ужгородського районного управління поліції. Останні зʼясували, що жінка не вперше страждає від кривдника – він і раніше застосовував до неї фізичне та психологічне насильство.

Всі зібрані матеріали правоохоронці передали слідчим. Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань: дії домашнього насильника в поліції кваліфікували за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних або близьких відносинах.

Станом на сьогодні досудове розслідування у справі завершено. Відносно підозрюваного у домашньому насильстві сформовано обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду. Зловмиснику за скоєне загрожує до двох років позбавлення волі.

Поліція Закарпатської області вкотре наголошує – не мовчіть про домашнє насильство, не бійтеся звернутися по допомогу! Вам є кому допомогти!

ЗакарпатПост