Юлія Тимошенко: Ми захистили людей від свавілля і відстояли принципи справедливої та ефективної мобілізації

Скандальний законопроєкт про мобілізацію, який вбивав довіру людей до влади та держави, раз і назавжди знятий з розгляду Верховної Ради! Більше українцям можна не боятися принизливих репресивних та антиконституційних норм.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Вона також додала, що народним депутатам разом із урядом та військовим керівництвом вдалося знайти рішення, які дозволять у справедливий спосіб розвʼязати питання мобілізації.

Таким чином, як зауважила Юлія Тимошенко, вдалося уникнути репресивних норм, зокрема: кримінальної відповідальності за неявку в військкомат, невідкриття електронного кабінету чи невчасного проходження ВЛК. Не забиратимуть на фронт людей із третьою групою інвалідності, багатодітних батьків і чоловіків, які опікуються важкохворою дружиною або батьками. Залишиться відстрочка для усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів. Не призиватимуть до війська науковців, інтернів, педагогів, студентів та аспірантів, які послідовно здобувають освіту.

«І якщо ми й далі не будемо робити трагічних помилок, таких, як цей закон, – все буде Україна», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ЗакарпатПост