На Ужгородщині припинили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури 26-річному закарпатцеві повідомлено про підозру у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон (ч. 3  ст. 332 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші ✅ 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 242 240 грн застави.

Правоохоронці встановили, що мешканець Мукачівщини разом зі спільником, особу якого встановлюють, налагодив схему незаконного переправлення до країн ЄС громадян призовного віку. Їх зустрічали на Закарпатті та розміщували у готелях, де ті очікували слушного часу для переходу держрубежу.

На початку березня підозрюваний мав переправити «клієнтів» до Угорщини в обхід офіційних пунктів пропуску. Маршрут мав починатися на території Берегівського району, однак через страх бути викритими ділки змінили плани.

Трьох чоловіків, які спробували втекти з України до Словаччини, прикордонники Чопського загону виявили на околицях Ужгорода, за 600 м від лінії кордону. Вартість такого переправлення становила 2000 доларів США з особи.

Наразі розслідування правопорушення триває, його здійснює відділ поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост