На Закарпатті відновили процес банкрутства Солотвинського солерудника

Державне підприємство, яке видобувало сіль у Солотвині, збираються визнати банкрутом.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Господарський суд Закарпатської області 20 березня заново відкрив провадження у справі про банкрутство державного підприємства “Солотвинський солерудник”, повідомляє LIGA.net. з посиланням на сайт Верховного суду.

За даними інформаційно-пошукової системи ЛІГА:Закон, процедура банкрутства починається щонайменше вчетверте за останні 30 років. Востаннє вона тривала з 2015 по 2019 рік і була закрита у зв’язку з законодавчим мораторієм на застосування судової процедури санації й ліквідації для державних підприємств, які не підлягають приватизації.

У кінці 2023 року суд отримав нову заяву від Головного управління Державної податкової служби у Закарпатській області (якому Солотвинський солерудник заборгував понад 8 млн грн), і оскільки термін трирічного мораторію сплинув, більше немає перешкод для банкрутства підприємства з переходом до процедур санації чи ліквідації.

Солотвинський солерудник у кращі роки видобував 940 000 тонн солі, але останні приблизно півтора десятка років не працює.

Найновіша шахта №9 працювала з 1974 до 2008 року, коли її затопило. За оцінками директора виробничої дирекції з ліквідації Солотвинського солерудника Олександра Поштука, вона мала ресурс ще на 100-150 років.

Шахта №8 також була затоплена, її запаси на той час були майже вичерпані.

На місці шахти №7, закритої ще після Другої світової війни, утворився провал, який став озером.

ЗакарпатПост