Скільки коштує смачна паска на Закарпатті

Римо-католики та греко-католики Закарпаття готуються до Великодня, 31 березня. Головний атрибут свята – паска. Багато хто із закарпатців випікають паски самостійно, більшість купують.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 222 50 50, вайбер

Яка зараз ціна на великодні паски дізнавалася газета «Закарпатські оголошення»

На Закарпатті перевагу віддають традиційним несолодким рецептам паски. Замішують її на опарі, молоці, яйцях та маслі. Паска виходить в міру солодка, дуже смачна та запашна, яку можна їсти як звичайний хліб.

В супермаркетах зараз пасок майже немає, бо більшість українців відзначатимуть Великдень 5 травня, тому в Ужгороді, Мукачеві та інших містах і селах, великодні паски продають на ринках та магазинах від виробників невеликих приватних пекарень.

На Зеленому ринку в Ужгороді, можна знайти варіанти пасок маленької 20 гривень, середня паска коштує 50 і 60 гривень. Ціна стандартної більшої паски до 80 гривень.
Солодкі паски продають в кондитерських за ціною від 50 до 130 гривень.

Знайшли і декілька варіантів домашньої паски. Продавали її жінки біля ринку на Корятовича за ціною 100 гривень. Вагою така паска десь до кілограма. Одна жінка випікає у селі Невицьке, інша із Перечинського району. Запевняють, що додають у паску все домашнє – і масло і яйця.

В Мукачеві та Хусті, ціни майже такі ж, як в обласному центрі. Від 20 гривень до 70. Домашню паску продають за ціною 80-100 гривень.

У приватних пекарнях ціни на паски вищі, через те, що там використовують дорожчі та якісні продукти. Промислові українські виробники часто економлять та додають яєчний і білковий порошок замість яєць, сухе молоко, барвники, маргарин або спред замість масла.

Вартість яєць на ринках Закарпаття зараз від 3 до 4 гривень. Домашні яйця продають за ціною від 6 до 8 гривень.

ЗакарпатПост