В Ужгороді жінки «рятували» чоловіка від мобілізації

У ТЦК дали відповідь.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

В Ужгороді жінки накинулися на представників територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), аби врятувати чоловіка від мобілізації. Про це повідомляють регіональні соцмережі і публікують відповідне відео, пише УНІАН.

На кадрах видно, як жінки захищають чоловіка, мотивуючи це тим, що співробітники ТЦК та СП “не мають такого права”. Згодом у Закарпатському ТЦК та СП зазначили, що військкоми запропонували військовозобов’язаному, що не перебуває на обліку, поїхати з ними та оновити дані в військоматі, “що є порушенням правил військового обліку”.

“Йому було запропоновано проїхати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки й оновити свої дані, після чого він почав поводитися неадекватно. Громадянина та військовослужбовців оточив натовп агресивних людей, почали штовхати та ображати військових. … Нагадуємо, що в країні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Конституційним обов’язком кожного громадянина є захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. І закликаємо вчасно оновлювати свої військово-облікові дані та не ухилятися від служіння Батьківщині”, – йдеться у повідомленні.

Незабаром в Україні запрацює новий закон про мобілізацію. Він, зокрема, передбачає низку нових обмежень для військовозобов’язаних, а також компенсації для військовослужбовців.

З-поміж іншого, документом передбачені зміни до військового обліку, нові покарання за ухилення від призову, скасування строкової служби та відстрочка від мобілізації.

фотоколаж УНІАН.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост