Ветерани війни та поранені військові отримали на семінарі в Ужгороді роз’яснення щодо пенсійного забезпечення та програм підтримки

Семінар «Права ветеранів» – такий захід напередодні організувало управління ветеранської політики департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Ветерани війни та поранені військові отримали роз’яснення щодо пенсійного забезпечення, а також функціонування місцевих й обласних програм підтримки, якими вони можуть скористатися.

Зокрема, начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Ярослав Глагола нагадав про місцеві програми, які діють для ветеранів війни й учасників бойових дій при амбулаторному і стаціонарному лікуванні. Також наголосив на програмі медичної реабілітації для демобілізованих учасників бойових дій та захисників і захисниць й додав, що військові ЗСУ й члени їх сімей можуть скористатися новою програмою безоплатної стоматологічної допомоги в Ужгороді, яку нещодавно прийняли на сесії міськради.

Заступниця директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОВА Мирослава Сухар теж розповіла присутнім про можливість скористатися чинними програми підтримки військових у регіоні.

Директорка департаменту соціальної політики Марина Стасюк подякувала ветеранам за захист країни, наголосила, що працівники управління докладатимуть усіх зусиль, щоб ветерани, захисники й захисниці, а також члени їхніх родин отримували якісні послуги, надаватимуть для цього всю можливу допомогу.

Начальниця управління ветеранської політики департаменту Алла Келемец зазначила, що з 1 січня 2024 року у структурі департаменту утворено управління ветеранської політики, яке реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів та членів їхніх сімей, членів сімей загиблих захисників та захисниць України, подякувала за допомогу в організації заходу голова правління громадської організації „Закарпатська обласна спілка ветеранів війни” Михайлу Куцкіру.

Також присутніх поінформували про можливості отримання матеріальної підтримки з міського бюджету, повідомляє Ужгородська міська рада. Окрім цього, для запрошених презентували роботу обласного закладу «Ветеранський простір ВДОМА» та Центру соціальних служб департаменту соціальної політики міської ради.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *