На Закарпатті триває рекрутинг у Закарпатську ТРО

Про деталі та умови на пресконференції в Ужгородському прес-клубі розповів Олексій Любецький (позивний «Італієць»), бойовий медик Роти Вогневої Підтримки, рекрутера 68-го окремого батальйону 101 Бригади Закарпатської ТРО.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Олексій Любецький розповів про особливості рекрутингу в Закарпатську ТРО, у чому різниця між ТЦК та рекрутерами, хто може податися в ТРО і як проходить підбір. Військовий зауважив: рекрутери не є структурою ТЦК, до підрозділу запрошують людей добровільно, шукають насамперед адекватних претендентів, який пропонують гідну роботу і зарплату.

«У нас адекватне керівництво, цікавий та різнобічний бойовий шлях. А втрати- одні з найнижчих, – каже Олексій Любецький. – Ми не є штурмовиками, були в різних точках. Зараз у кожного структурного підрозділу повне забезпечення: бронежилети, шоломи, старлінки, броньовані авто, вся необхідна зброя і потужна волонтерська допомога від Руху підтримки закарпатських військових. Ми – «багата родина» у кращому сенсі цього слова».

За словами Олексія Любецького, у підрозділ шукають кандидатів на різні посади. Є також потреба у кухарі, бухгалтері, навіть капелані. «Потрібні бойові медики, не обов’язково людина має бути з медичною освітою. Завдання бойового медика- надати першу допомогу. Цього навчають і практикують», – пояснює Олексій Любецький.

Каже, що запрошують до підрозділу насамперед закарпатці, бо фактор земляцтва є важливим у підрозділі. Але не тільки, будуть раді кандидатам і з інших регіонів.

Як потрапити у Закарпатську ТРО? Звернутися до Олексія Любецького, щоб пройти співбесіду. Далі необхідно подати свої документи, після цього на кандидата роблять відношення, він проходить медкомісію, підписує контракт, має тиждень для залагодження особистих справ і направляється на 5-місячне навчання, а відтак- у Закарпатську ТРО.

Підрозділ не тільки має всю техніку та зброю, але банний комплекс, який подарувала Перечинська громада. «У нас немає елементів совка і солдафонщини. Розумію, що чоловіків і жінок лякає невизначеність, не боїться тільки дурний. У мене особисто був страх, коли я опинявся не зі своїм підрозділом. Але, якщо ти не зупиниш ворога, ворог буде їхати по Проспекту. Так чи інакше це (служба) торкнеться усіх, краще обрати нормальну кампанію, послужити і навчитися чогось нового. І пережити цей момент чесно перед самим собою», – додає Олексій Любецький.

За словами Олексія Любецького, незабаром в Ужгороді має відкритися повноцінний рекрутинговий центр. А поки можна звертатися до нього особисто, консультуватися та приймати виважене рішення.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *