Після інциденту з підривом гранат, голова Закарпатської ОВА скликав Раду оборони

Нагадаємо, що у Керецьківській громаді під час проведення сесії місцевий депутат кинув бойові гранати в сесійну залу.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Віктор Микита скликав термінове засідання Ради оборони області для прийняття невідкладних оперативних рішень.

Заслухавши доповіді керівників правоохоронних органів краю, на засіданні прийняли рішення:

✔️ оптимізувати роботу щодо своєчасного виявлення та запобігання спробам незаконного ввезення на територію Закарпаття вибухонебезпечних предметів, боєприпасів і зброї;

✔️ посилити заходи безпеки в закладах освіти області, забезпечивши постійне перебування представника Нацполіції чи охорони на території закладу, а також встановлення спеціальних технічних засобів захисту.

На цьому на брифінгу наголосив Шинкарюк Ігор – заступник голови Закарпатської ОДА. Також він подякував медикам і правохоронцям за оперативне реагування та професійність .

Директор департаменту охорони здоров’я ОВА Анатолій Пшеничний розповів про стан потерпілих унаслідок вибуху гранат та оперативне надання їм необхідної медичної допомоги:

16 постраждалих екстрено доправили до лікарень, ще 7 звернулися до медиків самостійно;

зараз 19 осіб перебувають у закладах охорони здоров’я Сваляви та Мукачева, 6 із них – у важкому стані. Четверо постраждалих отримали необхідну допомогу й уже виписалися зі стаціонарів. На жаль, одна людина від великої крововтрати і травматичного шоку померла в лікарні;

4 потерпілих до кінця дня переведуть до спеціалізованих закладів охорони здоров’я.

Через вибухову хвилю всі постраждалі зазнали тілесних ушкоджень, осколкових поранень верхніх і нижніх кінцівок, тулуба, частина з них – отримала пошкодження судин, крововтрату, травматичний та геморагічний шок.

За фактом підриву гранат у приміщенні Керецьківської сільської ради триває досудове розслідування, правоохоронці з’ясовують усі обставини та встановлюють мотиви злочину. Вчора Ужгородський міськрайонний суд обрав підривнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про першочергові заходи правоохоронців на місці події та хід досудового розслідування докладно розповіли речниця обласного ГУ НП Ганна Дан, речниця Управління Служби безпеки України в Закарпатській області Ванда Мільо та речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк.

Відеозапис брифінгу доступний за посиланням: https://is.gd/2OgGVo

ЗакарпатПост