Хто із закарпатських лікарів претендує на «Орден Святого Пантелеймона»

В Ужгороді визначили переможців регіонального рівня, номінантів конкурсного відбору кандидатів на нагородження Відзнакою за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона”. Мета заходу – об’єднати та вшанувати цивільних і військових медиків. У нагороді закладено принцип єдності ЗСУ та цивільних громадян, представників усього духовенства, які працюють на перемогу, визначається моральний авторитет, на який має орієнтуватися наше суспільство.

Відбір проводився у двох номінаціях: військовий та цивільний медик. Дипломи “За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором” отримали військовий медик Ерік Глеба та головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака Юрій Яцина.

В урочистостях взяли участь заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук та депутатка обласної ради Ольга Олексик, які привітали номінантів конкурсу та побажали їм успіху в загальноукраїнському відборі.

Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук також передав головному лікарю Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака Юрію Яцині спеціальну відзнаку батальйону «Карпатська Січ» імені Олега Куцина та вручив грамоти Закарпатської обласної ради медикам обласної клінічної лікарні: Марії Шпонтак, Івану Дорогій, Артуру Кураху та Івану Чопей.

27 липня 2024 року в Києві відбудеться нагородження найкращих цивільних та військових медиків України “Медичним Оскаром” – відзнаками за професіоналізм та милосердя “Орденом Святого Пантелеймона” та “Медаллю Святого Пантелеймона”, йдеться у дописі пресслужби Закарпатської обласної ради.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост