7 тисяч доларів за незаконний перетин кордону: поліція Закарпаття затримала зловмисника

Співробітники міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області отримали оперативну інформацію про незаконну діяльність 52-річного мешканця села Жденієво Мукачівського району. Останній організував для чоловіків мобілізаційного віку незаконне переправлення через кордон України.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Для припинення діяльності зловмисника за даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження та провели ряд негласних заходів, у ході яких встановили, що зловмисник пропонує військовозобовʼязаним чоловікам за 7 тисяч доларів США трансфер з України за кордон.

За схемою, фігурант на своєму автомобілі «Mercedes» доставляв чоловіків в максимальній близькості до лінії кордону, звідки останні керуючись настановами зловмисника, потрапляли до Словаччини.

Саме під час чергового такого переправлення підозрюваного разом з клієнтом оперативники затримали у селі Новоселиця Ужгородського району. У переправника вилучили автомобіль та гроші, отримані за незаконну переправу.

Фігуранта помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

За скоєне зловмиснику загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост