Закарпатська дирекція УДППЗ “Укрпошта” оригінально відзначила День охорони праці

Цікавим і корисним заходом – оглядом-конкурсом на кращого спеціаліста служби охорони праці – вирішили відзначити цьогорічний День охорони праці в УДППЗ “Укрпошта”.
Як повідомили у Територіальному  управлінні Держгірпромнагляду по Закарпатській області, мета  заходу – підвищення майстерності та рівня знань у сфері праце охоронної діяльності інженерів служби охорони праці, їхнього статусу, активізація творчого підходу до виконання трудових обов’язків.
– Огляд-конкурс проходитиме у два етапи, – розповів начальник служби охорони праці ЗД УДППЗ “Укрпошта” Іван Щерба. – Днями ми завершили перший, в якому визначили кращого спеціаліста з охорони праці у Закарпатській дирекції УДППЗ “Укрпошта”. Ним став інженер служби охорони праці ЦПЗ №1 У м. Мукачево Володимир Фалес. Кандидатуру  59-річного переможця з восьмирічним стажем роботи на посаді подано до оргкомітету  огляду-конкурсу “Кращий фахівець з охорони праці УДППЗ “Укрпошта”, тобто для участі у другому етапі, який завершиться 28 квітня.  Володимира Фалеса та двох його колег, що посіли в конкурсі друге та третє місця – Людмилу Чорнілю та Миколу Сурана відзначено також Грамотами дирекції та грошовими преміями.
За словами Івана Щерби, в  ході  підготовки до цього заходу в колективі  господарським оком було оглянуто вузькі місця, що можуть  обернутися джерелами виробничого травматизму. Оргкомітет звернувся до всіх безбалансових виробничих підрозділів, відділень поштового зв’язку, бригад, змін з пропозицією провести інвентаризацію робочих місць з  операціями та обладнанням підвищеної небезпеки, шкідливих, з важкими умовами праці з метою поліпшення санітарно-гігієнічних умов та забезпечення засобами індивідуального захисту працюючих. Значну увагу під час цієї “ревізії” було приділено не тільки утриманню в належному стані обладнання й інженерних мереж, а й суто людському фактору: адже нерідко саме відсутність досвіду, навичок, нехтування дисципліною можуть призвести до випадків травмування на робочих місцях.
ДОВІДКА: У колективі Закарпатської дирекції УДППЗ “Укрпошта” наразі працює 2594 особи. Протягом минулого року було створено належні умови праці в операційних залах Ужгородського поштамту, у ЦПЗ №1 м. Мукачева, ЦПЗ №2 м. Хуста, збудовано нове відділення зв’язку в с. Сільце, ЦПЗ №3  у м. Іршава та встановлено модульний будинок ЦПЗ  №1 м. Мукачево в с. Коропець, що відповідають сучасним стандартам.