Закарпаття: У Сваляві триває персональна художня виставка заступника мера Івана Івановчика

25 червня у місті Свалява (Закарпатська область) відкрилася персональна виставка художніх робіт заступника Свалявського міського голови Івана Івановчика. На відкриття з’їхались друзі і колеги по художніх пленерах з Ужгорода та інших міст Закарпаття, представники громадськості і районної влади Свалявщини, Закарпатського РВ АМУ.

На виставці, яка організована у залі районного Будинку культури під загальною назвою “Вернісаж поколінь”, розміщено близько 60 робіт останніх років Івана Івановчика та молодого митця, уродженця Свалявщини Віталія Дороша.

Іван Івановчик уже давно поєднує творчу художню і проектно-архітектурну діяльність з посадою заступника Свалявського міського голови. Архітектор-художник працює в жанрах пейзажу, графіки та дизайну. Однаково майстерно вдаються йому роботи у техніці олії, пастелі, акварелі та графічних малюнків. Активно почав виставляти свої роботи з 1998 року. Нині більше 50 робіт художника знаходяться у приватних зібраннях за кордоном та в Україні. Член Національної Спілки архітекторів України Іван Івановчик активно долучався до розробки проектів прапора, туристичних проспектів та промоційної книги і сувенірної продукції про місто Свалява та села Свалявщини.

Полюбляє з друзями-художниками виїзжати на пленери в гори Закарпаття. Бачення оточуючого світу крізь призму художнього сприйняття допомагає Івану Івановчику і у творчих архітектурно-проектних роботах, і у непростій роботі заступника міського голови. Принаймні колеги по роботі у міській раді та міський голова Іван Ревтій у вирішенні багатьох проблем планування та розвитку міста покладаються на думку свого колеги Івана Івановчика. Керівника, що поєднує в собі знання та досвід управлінської діяльності з творчістю художника, архітектора і проектанта.

Колеги по Закарпатському РВ АМУ – міські, селищні і сільські голови Закарпаття та виконавча дирекція через мережу „АМУ – діалог” та газету роблять колективний запис у книзі відгуків виставки у Сваляві: „Щиро захоплюємось, бажаємо нових творчих здобутків!”

Виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша