Безпритульних і самотніх на Закарпатті пригощають чаєм, бутербродами і кавою

У зв’язку із незвичними для наших країв холодами, Берегівська районна організація Товариства Червоного Хреста практичними діями відгукнулася на загальноукраїнську акцію “Холодна зима. Допомагаємо нужденним.”

Безпритульні, самотні, непрацездатні мешканці Берегова мають можливість випити чашку гарячого чаю з бутербродами або ж філіжанку ароматної кави.

Потурбувалися про це районні червонохрестівці з вул. Шевченка, 20. Тут також можна отримати безоплатно теплий одяг, матраци, інколи постільну білизну. “Звичайно, –   зізнається очільниця установи Оксана Маргітич, – ми не в змозі забезпечити всіх гарячим обідом, теплими речами, але стараємося якнайоперативніше роздати нужденним отриману гуманітарну допомогу”.

Певна річ, у подібних випадках усі установи та державні заклади, які опікуються захистом соціально незахищених верств населення, повинні об’єднати свої зусилля. Відрадно, що це прекрасно розуміють керівники міського та районного управлінь праці та соцзахисту населення Василь Мегіц і Володимир Терпай, які з райорганізацією Товариства Червоного Хреста уклали відповідні угоди про співпрацю. Своєрідний пункт обігріву працює цілодобово, посильну допомогу надають також волонтери зі служби милосердя з медичного коледжу. У найлюдніших місцях розклеєно оголошення про пункти обігріву, де також можна отримати першу медичну допомогу під час обмороження або інших нештатних ситуацій, що можуть виникнути у ці холодні лютневі дні й ночі.

Еміл ТУРАНІ, міська газета “Берегово”