У січні 2017 року погода на Закарпатті буде найхолоднішою за всі місяці зими

Погода в Закарпатті та Ужгороді 2 листопада.

Як повідомили виданню zakarpatpost.net у Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології, сьогодні по області хмарно з проясненнями, часом дощ, у горах подекуди мокрий сніг.

Вітер південно-західний 5-10, у горах місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-6° тепла, вдень 5-10° тепла, у горах місцями вночі 0-3° морозу, вдень 1° морозу – 4° тепла.

В Ужгороді хмарно з проясненнями, вдень часом слабкий дощ. Вітер південний 5-10 м/с. Температура вночі 4-6°, вдень 7-10° тепла.

2017 рік буде роком під знаком Місяця, що накладає певні стереотипічні особливості на формування погодних умов. Підготовка до зими почнеться вже з середини листопада, і в цьому місяці очікуються легкі заморозки та сніг.

Зима буде холодною та сніжною і протриває за погодою навіть трохи довше, захопивши частину березня.

При цьому серйозних опадів у вигляді снігу та дощу в Закарпатті не очікується, тому варто очікувати хоч і морозної, але відносно сухої та сонячної зими.

Перший місяць зими, грудень у Закарпатті буде помірковано морозним, середня температура повітря обіцяє не падати нижче -13/-15 градусів по Цельсію.

Основні морози в грудні припадуть на середину місяця, в першій половині не очікується великих опадів, тож можна спокійно виходити з дому без парасольки, не боячись промокнути. Ближче до нового року, як завжди, станеться невеличке потепління та збільшаться опади, головним чином у вигляді мокрого снігу. Штормових вітрів також не очікується, у цьому плані погода буде спокійною.

У січні 2017 року погода в Закарпатті буде найхолоднішою за всі місяці наступаючої зими, хоча перші дні місяця будуть терпимими. В першій половині січня прогнозуються сильні опади, а стовбчик термометру в денний час опуститься до -15/-19 градусів по Цельсію.

Друга половина місяця принесе з собою серйозні морози, опадів буде мало, нічна температура різно знизиться. Наприкінці січня варто очікувати невеликого потепління, яке принесе з собою мокрий сніг.

Крім того, в цьому місяці варто очікувати також природних катаклізмів у вигляді сильного вітру. Пориви вітру можуть досягати 10/15 кілометрів на годину, а це означає майже штурмове попередження.

Найбільш репрезентативним, помірковано холодним, таким, якою очікується зима в Україні в 2016-2017 р., буде лютий 2017 року. Хоч він і буде утримуватись в межах температурної норми помірно-континентального клімату, проте все одно буде холодніший ніж у попередні роки. На початку місяця температура буде доволі помірною як для зими, снігопади, що почнуться в кінці січня, будуть продовжуватись і в першій половині лютого і принесуть з собою деяке потепління.

Але в другій половині місяця слід очікувати серйозного похолодання і спуску стовбчику термометру на 4-5 градусів порівняно з середніми січневими температурами. Не виключені також різкі переміни в погодних умовах протягом цього місяця, так що краще бути до них готовим і тримати під рукою парасольку, а вдягатись, навіть якщо здається, що надворі тепло, з розрахунком на те, що будь-якої секунди погода може змінитись і застати вас зненацька.

Фото: Светік Шпір-Козичко

https://zakarpatpost.net