Закарпатка прив’язувала прийомного сина скотчем, обпалювала йому розпеченою ложкою підборіддя

Ужгородський міжрайонний суд Закарпатської області прийняв рішення взяти під домашній арешт підозрювану в тортурах приймального дев’ятирічну дитину 37-річну місцеву жительку, хоча прокуратура наполягала на утримання її під вартою. Аргументи суду: жінка виховує шістьох своїх дітей і двох прийомних, родичів не має, чоловік постійно на роботі.

Проте, прокуратура має намір оскаржити це судове рішення – дуже вже важкі звинувачення.
Жінка підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень. Зокрема, в нанесенні ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що підозрювана неодноразово била усиновленого дев’ятирічного хлопчика, знущалася над ним і навіть … катувала. Після одного з «сеансів виховання» прийомного сина його привезли у важкому стані в клінічний центр нейрохірургії та неврології м.Ужгорода.

Медики оглянули дитину і виявили на його тілі сліди серйозних побоїв, опіків і інтоксикацію організму.

Прийомна мати пояснила це тим, що дитина впала у ванній. Лікарі в це не повірили і забрали хлопчика в реанімацію.

Там він розповів їм, що його били ременем з металевою пряжкою і пластмасовою вішалкою, не годували, прив’язували скотчем, обпалювали розпеченою ложкою підборіддя. Підлікувавши його в центрі нейрохірургії, дитину перевели спочатку в Ужгородську міську лікарню, а потім в Мукачівську обласну лікарню. У хлопчика лікарі діагностували черепно-мозкову травму, зробили операцію з пересадки шкіри, оскільки такі рани вже не могли загоїтися самостійно, повідомляють ФАКТИ.

Після одужання дитина перебувала в приймальнику-розподільнику, реабілітаційному центрі, а потім повернулася до Перечинської школи-інтернату, – повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

«Поки хлопчик був на тривалому лікуванні, його опікунка відмовилася спочатку від нього, а потім і від удочеріння його п’ятирічної сестри. Жінка наполягала, що ці діти неадекватні, що хлопчик сам собі завдав тілесних ушкоджень. Однак дитина пройшла психіатричну експертизу, яка визнала хлопчика абсолютно нормальним. Правда, після пережитого став тривожним і замкнутим. Медики розповідали, що в лікарні дитина довго не могла наїстися, перебувала у важкому психологічному стані, була заляканою і пригніченою », – повідомила прокурор відділу процесуального керівництва Закарпатської облпрокуратури Ірина Клименко.

Жінці вже повідомлено про підозру у тортурах свого прийомного сина і нанесенні йому тілесних ушкоджень, в тому числі навмисне важкого небезпечного для життя. Слідство триває.

Сергій КАРНАУХОВ

zakarpatpost.net