АНОНС. Зараз чоловіка від жінки відрізняє лише довжина волосся. І то не завжди

Як донеччанка створює стиль для ужгородок

Її робота є трохи незвичною, а точніше – новою. Вона – стиліст. Яна Мурзаєва переїхала до Закарпаття після того, як через війну була змушеною змінити домівку.

Тут вона знайшла другу маленьку батьківщину. Живе у Мукачеві, працює в Ужгороді. Каже, що полюбила цей край.

Утім наша з нею розмова про інше – про професійну діяльність.

Отже, пропонуємо читачам газети «Наш Ужгород» інтерв’ю із Яною Мурзаєвою.

Яно, робота в Ужгороді чим приваблює?

Обкладинка газети «Наш Ужгород»

– Тим, що в цьому місті є благодатний ґрунт для моєї діяльності, що тут чудові люди, з якими легко знайти спільну мову, що цікавляться тим, що я роблю, що охоче погоджуються на експерименти. Цікаво спостерігати за реакцією жінок, коли вони бачать себе в дзеркалі в новому образі, бачити запал, іскри у їхніх очах. Саме це й надихає найбільше. Я можу показати клієнтам багато незвіданого, відкрити перед ними широкі можливості, важливо тільки, щоб вони їх прийняли. Адже якщо, наприклад, стати посеред натовпу і простягати перехожим квіти, не всі їх візьмуть. А Ужгород бере, за що я його й люблю.

Чи готовий Ужгород до революції моди?

– Так. Готовий. Головне, треба правильно подати цю ідею. Якщо вийти на вулицю й дивитись на людей, чи показувати їм картинки в журналах, а далі запропонувати щось змінити в собі, одразу виникнуть заперечення. Тому спочатку слід поговорити з людьми, пояснити їм що до чого і лише відтак робити якісь пропозиції. У такому випадку,  більшість на новації погодиться.

Але ж Ваші клієнти переважно закарпатки. Через релігійність наші жінки досить закомплексовані. Не всі, звичайно, але більша частина. Чи позначається це на співпраці? Чи легко знаходити спільну мову?

–  Так. Загадом закарпатки досить закриті… багатьом жінкам не вистачає внутрішньої свободи, гармонії із собою. Я нікого не засуджую, це право кожного, але без аналізу ситуації працювати складно, потрібно знаходити підхід.

Продовження інтерв’ю читайте у газеті «Наш Ужгород».

Свіжий номер  уже в продажу.

Купуйте в кіосках.

zakarpatpost.net