Сепаратизм на Закарпатті: експерт пояснив підступний план Угорщини

Влада Угорщини активно реалізує політику, спрямовану на розпалювання сепаратистських настроїв на Закарпатті.

Про це в інтерв’ю розповів блогер і військовий експерт Олексій Арестович, пише Обозреватель.

Експерт підкреслив, що Угорщина проводить цілеспрямовану і незалежну політику щодо Закарпаття, при цьому користуючись підтримкою Росії.

“Угорці починають роботу проти нас в ПАРЄ і в інших інститутах. Угорці заявляють, що загальмують нашу асоціацію [з Євросоюзом]. Угорський міністр закордонних справ без попередження приїжджає в Закарпаття та відмовляється зустрічатися з нашим міністром закордонних справ. І угорці оголошують на 13 число акцію про “самовизначення Закарпаття”. І це на тлі того, як у нас опозиція починає протести в центрі Києва. Що це таке? Це узгоджені дії. Вуха Москви стирчать з усіх боків “, – упевнений він.

Однак, додав експерт, “не все до вух Москви зводиться”.

“Вони цілком самостійно проводять цю політику. В Угорщині при владі націоналісти … Я взагалі схильний це кваліфікувати – тому що військове планування здійснюється завжди за найстрашнішого варіанту – як початок спеціальної операції угорського уряду з розпалювання сепаратистського бунту на Закарпатті”, – заявив Арестович .

Експерт нагадав, що, “за скромними даними”, 100 000 жителів Закарпаття мають угорські паспорти.

“Тут солодке Закарпаття. Це ж майже ексклав, як Крим. Нас із Закарпаттям з’єднує два перевали. А з боку Словаччини, Румунії та Угорщини у нього – красива рівнина. Приходь і забирай”, – підкреслив він.

“Між іншим, угорські націоналісти із Закарпаття люблять брати участь в спільних навчаннях з угорською армією і з угорськими спецслужбами. І це давно триває, не перший рік. Ось захоплять адмінбудівлі і повісять прапори вже” Ужгородської народної республіки “або” Угорської народної республіки “. Ми готові? ” – задався питанням Арестович.

zakarpatpost.net

One thought on “Сепаратизм на Закарпатті: експерт пояснив підступний план Угорщини

  • 22.10.2017 at 10:41
    Permalink

    Кто читал Европейскую хартию региональных языков или языков меньшинств, тот понимает, что ни венгры, ни румыны, ни русские не подпадают под защиту этой хартии:

    а) термин “региональные языки или языки меньшинств” означает языки, которые:

    i) традиционно используются на данной территории государства жителями этого государства, представляющими собой группу, численно меньшую, чем остальное население государства; и
    ii) отличаются от официального языка (языков) этого государства.
    Они не включают в себя ни диалекты государственного языка (языков) этого государства, ни языки мигрантов;

    Всем требованиям этой хартии положения украинского закона об образовании соответствуют с лихвой!

Comments are closed.