Ужгороду варто перейняти досвід Берліну і підсвітити Липову алею

В Ужгороді багато унікальних місць. І хоч цієї зими місто отримало додаткові зимові наряди, було б добре внести трохи свіжості  у святковий декор.

Зокрема, в Німеччині цієї зими подібні наряди отримала Липова алея Унтер ден Лінден у Берліні. Вулиця, на якій висаджено більше двох сотень дерев, розквітла яскравими вогнями завдяки благодійникам. Кошти для доброї справи зібрала місцева радіостанція.

Як було б гарно в Ужгороді подібними світлодіодними нарядами прикрасити нашу легендарну найдовшу в Європі липову  алею. Це б додало місту колориту та зробило б його в період зимових свят більш туристично привабливим.

Такі родзинки є дуже доречними для нашого багатого на традиції краю.

Адже якби від пішохідного до мосту Масарика всі дерева було підсвічено, це – по-перше, було б гарно для самих містян, а по-друге, алея стала б українською новорічною рекордсменкою із ілюмінації. Крім того, сама нічна романтика міста додала б цій місцині нових відтінків. Бо ж поруч – два уже підсвічені мости, річка і ярмаркові дерев’яні будиночки. Всюди, як кажуть, витає дух Різдва.

Скільки б туристів хлинуло глянути на цю новацію.

Щоправда, для цього потрібна реклама. Як же інтенсивно рекламується Львів – на всіх центральних каналах,  у газетах, на сайтах. Навіть в Ужгороді можна побачити білборди з текстами «Зустріньте Різдво у Львові».

Ми ж повинні бути кращими, бо маємо набагато більше унікальних звичаїв  і колоритну національну кухню, свої вина, мед, сири.

Але спочатку варто подбати про інфраструктуру – дороги, тротуари, готелі, заклади харчування і, звісно ж, атракції.

Але ж однією з них може стати та ж легендарна підсвічена Липова алея.

zakarpatpost.net