Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 березня

День на Закарпатті сьогодні був багатим на події.

Ужгород знову засипало снігом. Тим не менше, життя триває і столицю Закарпаття розчищали від заметів. Якщо ще недавно поверненню зими раділи, то зараз таких майже не залишилося. Доводилося багатьом добре потрудитись лопатою, щоб розгребти сніг.

Геннадій Москаль направив міністру юстиції України Павлу Петренку листа з проханням терміново забрати із Закарпаття начальника управління державної виконавчої служби (ДВС) Сергія Губченка, проти якого висунуто ряд звинувачень у масштабних зловживаннях при реалізації конфіскованого майна.

З початку року в Закарпатській області задокументували вже майже сотню фактів супротиву законним діям працівників правоохоронних органів. Основна частина правопорушень – адміністративні. Проте 20 % із загальної кількості мають ознаки криміналу.

Нерідко, захищаючи права і свободи громадян, правоохоронці самі наражаються на небезпеку. Найбільше спроб перешкоджати законній діяльності правоохоронців фіксуються саме в великих містах, тобто у Мукачеві та Ужгороді.

Чисельність населення одного села на Закарпатті в середньому становить 1,4  тисячі осіб (середній показник в Україні — 0,7 тисяч).

Крім того, на Закарпатті нині мешкає 1 мільйон 258 тисяч людей, з них 36 відсотків – жителі міст, 62 відсотка – мешканці сіл.

Такі показники є нетиповими для України. Ці дані під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА навела начальник головного управління статистики в області Галина Гриник.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

За статистикою фахівців ГУ ДФС у Закарпатській області загальна сума задекларованих мешканцями Закарпаття доходів з початку року становить 153,8 млн грн, з них до бюджету надійде 14,1 млн грн податку на доходи фізосіб і 1,3 млн грн військового збору. Як з’ясувалося, серед декларантів уже є 8 мільйонерів. За інформацією працівників органів ДФС, наймолодшому багатієві 38 років, а найстаршому з них виповнилося 50. Разом вони задекларували доходи на суму 47,4 млн грн. З них до сплати в бюджет підлягає 1 млн грн податку на доходи фізосіб і 56 тис. грн військового збору. Зокрема, основними джерелами доходів мільйонерів є продаж нерухомого та рухомого майна та дохід у вигляді спадщини чи дарування.

Олександр Дзембас – людина добре відома далеко за межами Закарпаття. Історик і археолог, дослідник і охоронець Невицького замку розповів закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про збереження архітектурних пам’яток та про сенсаційні відкриття під час розкопок у Невицькому.

За інформацією рятувальників,  в чотириповерховому торговому центрі “У Сасина”, що в селі Нересниця на Тячівщині сталася пожежа.

Слідчі Ужгородського відділу поліції розслідують справу, що стосується обставин, за яких померла 45-річна місцева мешканка.

Тіло жінки кілька днів тому знайшли на вулиці Канальній в Ужгороді. Результати проведеної судово-медичної експертизи показали, що смерть ужгородки настала внаслідок нанесення їй тяжких тілесних ушкоджень.

У ході розслідування поліцейські встановили особу підозрюваного — 40-річного знайомого потерпілої. Як зізнався затриманий, під час прогулянки з потерпілою, між ними виник конфлікт. У ході сварки чоловік побив жінку.