Вчені знайшли схожість між повнотою у людей і собак

Метою експерименту було з’ясувати чи будуть мисливські собаки і тварини з зайвою вагою розцінювати їжу як винагороду

Собаки, які страждають на ожиріння, дуже скидаються своєю поведінкою на людей з тією ж проблемою. Європейські вчені відзначають, що гладкі собаки можуть послужити якісною моделлю для вивчення причин і наслідків ожиріння, пише Сегодня.

Дослідники з Угорщини та Італії знайшли схожі риси у повних собак і людей. Висновки були зроблені, виходячи з двох експериментів, в яких взяли участь 91 собака. 43 з них були схильні до ожиріння хвостаті мисливські породи. Ними є ретривери, лабрадори і біглі. 48 піддослідних складалися з пастуших собак, а саме бордер-коллі і муді. З усіх чотириногих учасників експерименту 16 страждали зайвою вагою.

Метою експерименту було з’ясувати чи будуть мисливські собаки і тварини з зайвою вагою розцінювати їжу як винагороду і бігти за нею швидше, ніж собаки пастуших порід. Також, перед ученими стояло завдання простежити за тим, чи будуть перебірливі в їжі мисливські собаки і вихованці із зайвою вагою, або собаки пастуших порід.

Під час проведених двох експериментів вчені з’ясували, що собаки із зайвою вагою вели себе так само, як і люди, які страждають цією проблемою. До того ж, тварини, які схильні до даної проблеми не їли все підряд, а перебирали пропоновану їжу. До того ж, тварини, які страждають ожирінням і собаки мисливських порід, рідше бігали до миски, в якій могла бути їжа.

Вчені стверджують, що люди з надмірною вагою теж не перебірливі в їжі і вважають за краще калорійні продукти харчування. Досвід показав, що собаки можуть стати гарною моделлю для вивчення причин ожиріння, поведінкових особливостей, а також наслідків даної хвороби.

zakarpatpost.net