Через резонансну аварію за участі керівника Перечинщини, фестиваль «Лемківська ватра» скасовують

Закарпатська поліція розпочала розслідування за фактом ДТП зі смертельними наслідками в Перечині.

Слідче управління обласної поліції розслідує кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель жінки в Перечині. Водія, з вини якого загинула людина, затримали.

Нагадаємо, що 13 липня, о 22.37 в поліцію надійшло повідомлення від громадян про те, що в Перечині на вулиці Жовтневій автомобіль збив жінку, а водій може перебувати в стані алкогольного сп’яніння.

Слідчо-оперативна група поліції встановила, що наїзд на двох жінок скоїв голова Перечинської районної державної адміністрації Віктор Олефір. Керував він джипом марки «Черокі» іноземної реєстрації.

На місце трагедії прибуло керівництво Головного управління Нацполіції області.

Потерпілих – двох жительок міста Перечин віком 71 та 56 років «швидка» доставила в реанімацію районної лікарні. На жаль, молодша жінка померла від отриманих травм. За життя другої борються лікарі.

Згідно висновку обласного наркологічного диспансеру, водій позашляховика перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Голова РДА написав заяву на звільнення, відсторонений із посади, у Київ направлені матеріали на його звільнення. Про це повідомив голова ОДА Геннадій Москаль.

Голова облдержадміністрації доручив перевести травмовану внаслідок аварії жінку з районної лікарні в обласну клінічну лікарню, задіяти для її лікування найкращих фахівців і зробити все можливе для збереження життя.

І як стало відомо, у зв’язку з трагічною подією, яка сталася в Перечині, фестиваль «Лемківська ватра», який мав пройти 15 липня, скасовується. Про це газеті «НЕДІЛЯ Закарпатські новини» повідомив міський голова Перечина Іван Погоріляк.

Також, своїм розпорядженням голова ОДА Геннадій Москаль оголосив у неділю, 15 липня, у Перечинському районі День жалоби. Згідно з документом, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Перечинщини буде приспущено Державний прапор, крім того установам та організаціям, незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважальних заходів.

zakarpatpost.net