Жінка так злякалася Панаса, що мало не впала у яму з покійником

Він приходить на цвинтар, аби допомогти людям пережити горе

 

Смугастий котик частенько вештається кладовищем. Він не бездомний. У нього є господарі, але вони живуть недалеко від цвинтаря. Чому кіт постійно втікає до місць поховань – ніхто не знає. Можливо, там він ловить мишей, а можливо, йому подобаються великі компанії людей.

Агент газети «Ясно» познайомився у Чернівцях із незвичним котом, який обожнює траурні процесії.  У той день він лежав у листі біля свіжої могли і грівся на сонечку.

«У вас хтось помер?» – раптом почувся позаду чоловічий голос. Тілом ніби пробіг струм.

Там стояв у чорній рясі священник. Назвався отцем Василем.

«А, котика фотографуєте, – сказав він. –  Панас тут буває щодня. Він особливий!»

Захотілося дізнатися більше про цього вусатого та смугастого, тож ми продовжили розмову.

«Кілька місяців тому я відспівував одного чоловіка. Процесію було закінчено, і тут хтось із присутніх помітив Панаса й голосно сказав: «А як Андрій любив котів. Шкода, що Галя йому не дозволяла заводити!» І в ту мить з’явився Панас і потерся об ногу Галини. Жінка все чула і так перелякалася, що мало не впала у яму з покійником. Їй стало погано, люди заметушилися, дали їй води, але вона ще довго не могла прийти до тями. Мені було навіть трохи смішно, бо кота я не раз бачив тут і раніше. То був просто збіг обставин», – розповів отець Василь. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй поштіІндекс 76076 zakarpatpost.net