Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Оповитий легендами і таємницями Невицький замок є одним із найзагадковіших на Закарпатті. Разом з тим, незважаючи на значні пошкодження, він досі є найкраще збереженим із усіх зруйнованих фортець області, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Останнім часом довкола історичної пам’ятки ведеться не тільки чимало дискусій, але й судових процесів. Більше того, з’явилась надія на відродження фортеці.

Отже, журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» проінспектував Невицький замок, аби торкнутися залишків величі минулих епох та передати читачам враження від поїздки.

Троє закарпатських кінологів повернулися після тридцятиденного навчання в Державній установі «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських».

Про це повідомляє Головное управління Національної поліції в Закарпатській області.

Тридцятиденні навчання в житомирському центрі підготовки поліцейських пройшли троє закарпатських кінологів. Це були планові навчання з перепідготовки розшукових собак. Двоє поліцейських змінили спеціалізацію і після тренінгу приступили до кінологічної справи, ще один досвідчений кінолог працював разом зі службовою собакою над здобуттям ще однієї спеціалізації – розшуку зброї та вибухівки. Здавали два екзамени: індивідуальні та разом з зі своїм улюбленцем. Всі троє після повернення з Житомира одразу приступили до виконання службових обов’язків.

Співробітники слідчого відділу поліції Міжгірщини повідомили про підозру у вчиненні злочину 40-річному мешканцю села Присліп. Чоловік під час побутового конфлікту побив свого батька, який від отриманих травм помер. У суді підозрюваному обрали міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. У справі триває розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

Тиждень тому, 14 серпня, Геннадій Москаль оприлюднив список із 94 гральних закладів, які нелегально функціонують «під дахом» Управління захисту економіки (УЗЕ) в Закарпатській області. По сьогодні жоден із них не ліквідований.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

– Замість того, щоб боротися з нелегальним бізнесом, УЗЕ покриває злодійство, заради якого люди часто виносять із хати останні речі, – заявляє Г.Москаль. – Оприлюднюємо список нових гральних закладів (усього 65) у восьми районах Закарпаття з конкретними адресами і вимагаємо негайного реагування на них із боку УЗЕ.

Паралельно заява про вчинення кримінального правопорушення направлена Генеральному прокурору України Юрію Луценку, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та прокурору Закарпатської області Володимиру Гаврилюку.

22 вересня в Ужгороді на малій сцені облмуздрамтеатру у рамках Першого Міжнародного театрального фестивалю «Монологи над Ужем» – Театр Т1. (м.Люблін, Польща) з драмою «Жертва» (актор – Матеуш Новак).

Відповідальність відкривати фестиваль візьме на себе чоловік – багатоликий актор-Арлекін Матеуш Новак із Польщі. На Малій сцені драмтеатру пройде його моновистава «Жертва» на основі спогадів Пйотра Возняка «Запльований карлик реакції» в режисурі Станіслава Медзевського.

Організаторами фестивалю виступили Ужгородська міська рада та газета «Неділя Закарпатські новини», за підтримки Департаменту культури Закарпатської ОДА.

На Тячівщині, у селі Дулово 37-річний місцевий житель проник до помешкання до 80-річної односельчанки та напав на неї. Після злочину пенсіонерка звернулася по допомогу до правоохоронців. Натомість зловмисник дався навтьоки.

Нападнику на пенсіонерку правоохоронці оголосили повідомлення про підозру згідно частини 3 статті 187 КК України

Поліція інформує, що зловмисника поліцейські розшукали та вже оголосили йому повідомлення про підозру. З ним працюють слідчі.

Якщо провину підозрюваного доведе суд, то він згідно частини 3 статті 187 КК України може опинитися за ґратами на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Металеві кришки з каналізаційних колекторів продовжують краси, а виготовлені зі спеціального пластику – ламати. Тож під ногами перехожих знову і знову відкриваються прірви. Ця проблема не нова і актуальна не лише для столиці Закарпаття, але й для багатьох міст України.

Однак далеко не всюди у відкриті люки згрібають весь непотріб.

А в Ужгороді сміття можна побачити і в пеньках дерев вздовж набережних, і в вазонах для вуличних квітів. І де тільки завгодно. Чому ж у нас так люблять смітити іншим під ноги чи б то під ніс?

В Ужгороді ділянка від лялькового театру до пам’ятника Волошину завжди засмічена. На декількох метрах постійно скопичуєтьтся маса непотребу. І це в центральній частині Ужгорода.

Якось сміття прибрали вже й сачком, та воно, як гриби після дощу, з’являється все знову і знову. Звичайно, русло річки потрібно чистити і цим повинні займатися відповідні служби. Але ще більше проблема в тому, що у воду весь час скидають пластик, одноразовий посуд, різний непотріб і навіть, виявляється, подушки.

За таке потрібно або карати штрафами, або притягати до громадських робіт із прибирання міста. Тоді і річка буде чистою, і штрафи словакам та угорцям не доведеться сплачувати за тони закарпатського мотлоху, який пливе до сусідів.

zakarpatpost.net