Ужгородці заводять все більше екзотичних тварин

Хтось любить собак. Хтось – котів. Комусь до снаги мати вдома акваріум з рибками. А комусь – папуги. Ці домашні улюбленці вже давно стали для закарпатців звичними, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Але крім них багато хто утримує вдома й інших. Зокрема, щурів, ящірок, павуків, черепах та навіть королівських пітонів. Зокрема, про  кафе-тераріум в Ужгороді чули майже всі закарпатці і багато хто навіть неодноразово бував у ньому.

Але чимало наших земляків мають вдома й інших, не менш екзотичних плазунів, пернатих та чотирилапих.

Моду заводити собі як домашніх вихованців екзототів запровадили знаменитості. Багато з них охоче ділиться в соцмережах фотографіями своїх улюбленців. Наприклад, Леонардо ді Капріо має вдома 20-кілограмову черепаху, а Джордж Клуні як домашню тварину вибрав свиню, яка живе в хаті відомого актора.

В  Києві та в інших містах України існує чимало клубів, де любителі екзотів діляться між собою  знаннями й досвідом. Окремо, наприклад, збираються власники мавп, окремо – мініатюрних крокодилів.

В Ужгороді нині модно мати вдома ручних полозів, яких, за даними газети «Закарпатські оголошення», продають по 700 гривень. Шиншил, яких можна купити за 300-600 гривень, декоративних кроликів, вартість яких сягає від 100 гривень до 600 євро, морських свинок, які коштують близько 500 гривень.

Один із власників цих милих гризунів нещодавно втратив свого улюбленця і журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» саме виявив у місті оголошення про втрату. Сподіваємося, що тваринка знайдеться.

А серед екзотів в Ужгороді зараз також користуються попитом єноти, яких продають за 3-8 тисяч гривень, тхори, які коштують 1500-2800 гривень, білки, яких можна купити за 1400 гривень.

Що ж, як кажуть, кожному своє.

zakarpatpost.net