Екс-мер Перечина Іван Погоріляк стверджує, що нинішня влада міста незаконно роздала 12 га землі

Гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» у четвер був депутат міської ради Перечина, екс-мер міста Іван Погоріляк.

15 березня, виповнюється рівно 5 років з дня, коли через тиск обставин Івану Михайловичу довелося скласти свої повноваження.

Епопея боротьби із депутатським корпусом, чиновниками та адміністрацією триває вже п’ятий рік.

Незаконно звільнений, на думку самого Івана Погоріляка, з посади мера, відстоює своє право в судах.

Окрім того, як депутат міста, Іван Михайлович продовжує вболівати за благополуччя колись ним очолюваного містечка і не може утриматися від критики нинішньої влади. Зокрема, Іван Погоріляк звинувачує депутатський корпус у тому, що 24 із нині дійсних депутатів міськради отримали «в дар» земельні ділянки, причому мова йде про 12 га земель, що в умовах малоземельного Перечина, більш ніж суттєво.

Ще за каденції п.Погоріляка було вирішено питання про будівництво нового водозабору у Перечині. На сьогодні водозабір, у котрий було вкладено 6,5 мільйонів державних коштів, збудовано,однак міськрада так і не знайшла часу взяти його на баланс.

Окремим пунктом можна відзначити долю військової частини, що за радянських часів дислокувалася в місті. Ще далекого 2007 року Іван Погоріляк просив передати 40 будівель і територію в 6 га на баланс міста.

Що стосується сьогоднішнього дня, то Іван Погоріляк щиро не розуміє дефіцит бюджету, адже, на його думку, гроші в містечку можна знайти дуже легко. Приміром, від інвестиційних коштів Перечинського хімзаводу, котрий планував побудувати спеціальну піч для спалювання виробничих відходів.

– Реалізація будь-якого інвестиційного проекту передбачає відрахування коштів до бюджету у сумі до 10 відсотків кошторисно-проектної документації. Проект, про який йде мова, «тягне» на 1 200 000 євро, – говорить Іван Михайлович. – Це значить, що до фонду розвитку міста додалося б зайвих щонайменше мільйон гривень, котрі можна було б спрямувати на розвиток міста.

Окремо Іван Погоріляк зупинився на питаннях призупинення проекту перепрофілювання дитячого садка, введення в експлуатацію міського водогону та інших.

Детальніше про прес-конференцію за участі Івана Погоріляка читайте в наступному номері газети «НЕДІЛЯ» від 23 березня.

Міла НЕДЄЛЬСЬКА, фото – Є. УМАНЦІВ

mediacentr.info

 

 

One thought on “Екс-мер Перечина Іван Погоріляк стверджує, що нинішня влада міста незаконно роздала 12 га землі

  • 16.03.2012 at 22:14
    Permalink

    Про що й мова може йти – як свого часу крав і брав “відкати” колишній мер, так і зараз теперішня влада доділює ще те, що залишилось. А вода – річка Уж протікає через весь Перечин – вода береться із річки і насосом качається нагору!!! наголошую на цьому слові, по всьому місту, а не як у людей – із гір, “самотьоком” – і до того ж була б набагато кращої якості!!! Якби ви бачили, що на дні каструлі чи чайника після кип’ятіння води залишається – ніякий фільтр не витримає.
    Ситуація Перечина – стандартна, можна сказати, безвихідна, як зараз всюди в Україні. У чесну та господарну владу ніхто не вірить, всі туди рвуться, щоб ще докрасти залишки від попередників.
    Незабаром вибори, і зрозуміло, що на світ божий знову повилізають всі такі-сякі претенденти на крісла, які час від часу (від виборів до виборів) активізуться.
    Але безвихідних ситуацій не буває… Рух повинен бути, навіть хоча б “броунівський” – і Земля ж не просто, а й та крутиться. Отже, діймо, думаймо, вибираймо. А хто кращий – чи Погоріляк, чи Гуранич – вирішувати перечинцям,всі махінації можновладців проходять на очах у людей – про це вони говорять на кухні, на вуличній лавці. Так що, вельможні, все рано чи пізно стає явним – хто скільки взяв, заховав, прихватизував, прикрив, примастив. І поділений колишній військовий “городок”, який продавася на підставних аукціонах, і вже розметровані “Кодабини” та багато іншого неподобства, які ви чинили і чините. Але за вилами ніхто не спішить, всі вірять – що Бог не прийде палицею бити.
    Одне шкода – час минає, а поділ між бідним та багатим лише поглиблюється…

Comments are closed.