Білл Клінтон переніс операцію на серці

Екс-президент США Білл Клінтон переніс термінову операцію на серці в нью-йоркській клініці NewYork-Presbyterian Hospital на Манхеттені. За словами лікарів, хірургічне втручання пройшло успішно.

Лікар Клінтона Аллен Шварц розповів журналістам, що серцевого нападу у 63-річного політика не було. Клінтона госпіталізували в середу, 11 лютого, зі скаргами на біль в області серця, і незабаром лікарі провели йому операцію з установки в коронарній артерії двох стентів (стентування) для налагодження кровопостачання серця.

За словами медика, Клінтон почуває себе добре і вже в понеділок, 15 лютого, зможе повернутися до роботи. Наразі Клінтон очолює фонд допомоги зруйнованому в результаті землетрусу Гаїті.

У зв’язку з госпіталізацією свого чоловіка державний секретар США Гіларі Клінтон ухвалила рішення відкласти на день турне країнами Перської затоки. Ввечері 11 лютого Гіларі Клінтон провела зустріч президентом Бараком Обамою у Вашингтоні, а потім одразу ж вилетіла до Нью-Йорка.

Попри екстрену госпіталізацію чоловіка, Гіларі Клінтон все ж таки відправиться в турне, під час якого відвідає Катар і Саудівську Аравію, але початок подорожі перенесений на суботу, 13 лютого.

Біллу Клінтону із словами підтримки і скорішого одужання вже зателефонували чинний глава Білого дому Барак Обама і його попередник Джордж Буш.

tsn.ua