Янукович відвідає Москву 5 березня

Президент України Віктор Янукович планує 5 березня відвідати Росію, повідомила заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман.

“Ми домовилися з президентом Мєдвєдєвим про це”, – сказав Янукович на зустрічі з головою Державної думи Російської Федерації Борисом Гризловим і головою адміністрації президента Росії Сергієм Наришкіним.

На прохання Януковича російська делегація відклала в четвер свій відліт і залишилася в Україні для проведення додаткових зустрічей.

За словами Герман, в ході зустрічі Гризлов відзначив, що “відбулося те, що повинне було бути раніше”.

У свою чергу Янукович відзначив, що “ми довго йшли по цьому непростому тернистому шляху”.

Також він відзначив, що сьогодні в Україні важка ситуація, особливо в економіці: величезні борги, вилучення податків на 2 місяці вперед, падіння ВВП.

“Тому ми почнемо свою діяльність з аудиту”, – сказав Янукович.

Раніше повідомлялося, що Мєдвєдєв планує відвідати з офіційним візитом Україну після візиту президента України Віктора Януковича до Росії.

Голова Держдуми РФ Борис Гризлов заявив в кулуарах Верховної ради України після інавгурації президента України, що він сподівається, що вже сьогодні розпочнуться офіційні зустрічі, спрямовані на зміцнення відносин України та Росії.

Нагадаємо, 20 лютого, за ініціативою російської сторони, відбулася телефонна розмова Мєдвєдєва з Януковичем, обмінявшись думками про перспективи двосторонньої взаємодії, вони домовилися про проведення в першій декаді березня 2010 року візиту президента України до Москви.

tsn.ua