На Закарпатті люди рятуються від зграй вовків на деревах

У селі Синевирська Поляна Міжгірського району Закарпаття розгулялися вовки. За останній тиждень вони з’їли шістьох сільських псів. Спускаються з лісу вдень.

Секретар сільської ради Синевирської Поляни Марія Красняник розповів Gazeta.ua, що над селом крутяться дві зграї вовків.

“В одній люди бачили чотирьох вовків, в іншій двох або трьох. Нападають здебільшого на собак, котрі сидять на ланцюгу. Ті не можуть від них втекти”, – сказав він.

Минулого тижня вовки спустилися в село серед білого дня. Пройшлися центральною вулицею повз школу, зайшли на обійстя Михайла Вендила й заїли там собаку. Після того зграю бачили ще декілька разів.

Голодні вовки почали полювати на людей. Два тижні тому хижаки намагалися наздогнати жителя села Красна Романа Тернавчука.

“Роман вертався із роботи додому, – поділився його товариш Михайло Горват. – Між Красним і Синевирською Поляною із лісу вискочили два вовки. Готувалися напасти на хлопця. Роман почав швидко втікати, вовки – за ним. З переляку товариш виліз на дерево і зателефонував родичам. За ним приїхали з машиною. Вовки злякалися і втекли”.

Діти із віддалених присілків Синевирської Поляни бояться ходити в школу.

Районний мисливствознавець Іван Фіцколинець повідомив, що за останній тиждень відстрелили на Міжгірщині трьох вовків.

“А от село Синевирська Поляна знаходиться на території Національного парку “Синевир”, тому там стріляти вовків не дозволено. За інформацією парку, на їхній території тепер живуть четверо дорослих вовків. Решта могла прийти із сусідньої Івано-Франківщини”, – додав він.

gazeta.ua