Продюсер одного з фільмів-фаворитів спробував натиснути на журі “Оскара”

Продюсер фільму, який є одним з основних претендентів на перемогу “Оскара”, спробував натиснути на кіноакадеміків за тиждень до вручення престижної кінопремії.

Неетично повів себе продюсер фільму “Володар бурі” Ніколас Картьє, який закликав членів Американської академії кіномистецтва не голосувати за гучний “Аватар”.

По електронній пошті Картьє надіслав членам журі листи, в яких запропонував підтримати його роботу “Володар бурі”, а не картину Джеймса Камерона, зйомки якої обійшлися в 500 мільйонів доларів, що викликало скандал.

Листи кіноакадемікам розцінили як прямий тиск на журі. Картьє вибачився, пояснивши свої дії тим, що хвилювався перед церемонією. Однак, судячи з усього, цей вчинок з рук йому не зійде: зараз кіноакадеміки думають, як покарати продюсера фільму. У кращому випадку він може залишитися без квитків на церемонію вручення “Оскара”, а в гіршому “Володаря бурі” можуть виключити зі списку номінантів на кінопремію. Втім, експерти вважають це малоймовірним.

Нагадаємо, обидва фільми – Володар бурі й Аватар, цього року претендують на 9 золотих статуеток, у тому числі і в головній категорії – Кращий фільм.

tsn.ua