У Раді оприлюднили список членів НУ-НС, які підписалися під коаліцією з ПР

Партія регіонів уже має 25 підписів депутатів від фракції НУНС для створення коаліції. Про це на брифінгу повідомив народний депутат НУНС Юрій Гримчак.

“Ще остаточного рішення фракції НУНС щодо формування коаліції з Партією регіонів не прийнято, але робота ведеться і вже зібрано 25 підписів депутатів НУНС для створення коаліції”, – заявив Гримчак.

Депутат також озвучив список депутатів, що підписалися, від НУНС: Оксана Білозір, Юрій Бут, Сергій Василенко, Андрій Давиденко, Мустафа Джемільов, Ярослав Джоджик, Станіслав Довгий, Давид Жванія, Едуард Зейналов, Олександр Клименко, Юрій Костенко, Ігор Кріль, Микола Мартиненко, Анатолій Матвієнко, Віктор Матчук, Леся Оробець, Василь Петьовка, Іван Плющ, Михайло Полянчич, Володимир Поляченко, Олександр Слободян, Віктор Тополов, Віктор Шемчук, Петро Ющенко та Арсеній Яценюк.

На думку Гримчака, цим депутатам “очевидно обіцяли певні матеріальні блага, але все одно на даний момент 37 підписів, тобто більшості фракції за входження в коаліцію з Партією регіонів немає”.

Він повідомив, що даний список він отримав учора. У той же час Гримчак не став називати людини, яка йому показала цей список: “Я не хочу підставляти людину”.

За його словами, даний список є доповненням до коаліційної угоди між ПР і НУНС. Згадки про Блок Литвина в списку немає взагалі.

Нагадаємо, Верховна рада 3 березня відправила у відставку прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

За відповідну постанову про висловлення недовіри Кабміну, запропоновану Партією регіонів, проголосували 243 народних депутати, зокрема 172 від Партії регіонів, 7 – БЮТ, 15 – НУ-НС, 27 – Компартія, 19 – Блок Литвина та 3 – позафракційних.

tsn.ua