У Запоріжжі підірвано машину гендиректора заповідника “Хортиця”

10 березня, близько 19:15, у дворі будинку в центрі Запоріжжя підірвана і спалена машина, яка належить генеральному директору заповідника “Хортиця” Максиму Остапенку.

Як розповів виданню сам Остапенко, він перебував у своїй квартирі в будинку по вулиці Патріотичній, коли близько 19:15 пролунав схожий на сильний хлопок вибух і спрацювала сигналізація в його джипі Mitsubishi.

Цю подію пан Остапенко пов’язує зі своєю професійною діяльністю. Міліція інцидент поки що не коментує.

“Я вискочив з будинку і побачив, що машина палає, горить також автомобіль, що стояв поряд. Ми з сусідами намагалися загасити вогонь, але нічого не можна було вдіяти: міліція відразу оточила місце пожежі і нікого не допускала. Крім того, в моїй машині було близько 40 літрів бензину і якби рвонуло, наслідки страшно уявити”, – розповів директор заповідника.

У результаті, зі слів пана Остапенка, повністю згоріли його машина і Daewoo Tico, що стояв поруч. При цьому, на щастя, ніхто не постраждав.

Відповідаючи на питання про можливі причини підпалу, Максим Остапенко заявив, що пов’язує його зі своєю професійною діяльністю. “Враховуючи, що мені вже підпалювали гараж, і не раз погрожували, мабуть, я комусь заважаю. Але нікого конкретно назвати не можу. Хоча, звісно, не очікував побачити в Запоріжжі отаке Чикаго”, – розповів пан Остапенко.

З його слів, в ході опитування свідків міліція вже з’ясувала, що один з них незадовго до вибуху бачив біля його машини людину, яка її чимось поливала. Тим часом міліція поки що не коментує цю подію.

Максим Остапенко працює в заповіднику з 1989 року, а з 2007 – очолює його.

До складу заповідника “Хортиця” входять острів Хортиця і прилеглі до нього острови та скелі Байда, Дубовий, Ростебін, Три стоги, Середня, Близнюки, урочище Вирва на правому березі Дніпра, що мають загальнодержавне та історичне значення. Загальна площа заповідника становить 2359,34 гектарів.

Статус національного було надано заповіднику постановою Кабінету Міністрів у 1993 році.

tsn.ua