Російські винищувачі відновлять тренування в Криму

Морські льотчики російського Північного флоту влітку можуть відновити тренування на комплексі палубної авіації НВТКА в Криму, при цьому будівництво аналогічного центру в Єйську (Краснодарський край) буде продовжено.

“Польоти палубних винищувачів Су-33 зі складу корабельного винищувального авіаполку можуть розпочатися вже в червні-липні”, – повідомило російське військово-дипломатичне джерело.

За його словами, “на високому рівні всі питання із цього приводу зняті і найближчим часом повинна бути досягнута остаточна домовленість”.

Джерело підкреслило, що початок потепління в російсько-українських відносинах не знімає з порядку денного будівництво в краснодарському Єйську центру бойового застосування морської авіації.

За словами джерела. “це дозволить Росії гарантовано готувати своїх морських льотчиків для важких авіаносних крейсерів і більше не залежати від періодично змінної політичної кон’юнктури в Україні”.

Наземний випробувальний тренажер корабельної авіації (НВТКА) – спеціальний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця, призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака. Він є аеродромом із сталевим льотним полем у вигляді корабельної палуби, обладнаний трампліном і аерофінішерами. Його габарити еквівалентні параметрам льотної палуби важкого авіаносного крейсера “Адмірал флоту Радянського Союзу Ковальов” Північного флоту.

tsn.ua