Закарпаття: На Виноградівській митниці вилучені дві пневматичні гвинтівки

Протягом дня одразу дві аналогічні пневматичні гвинтівки намагалися ввести в Україну через пункти пропуску Виноградівської митниці без декларування та дозвільних документів.
Як повідомила головний інспектор зв’язків з громадськістю Виноградівської митниці Христина Герасимюк, громадяни України з різницею у кілька годин перетинали українсько-угорський кордон через пункти пропуску „Вилок” та „Лужанка” Виноградівської митниці. Під час перетину кордону на власних автомобілях вони обрали спрощену форму митного контролю – „зелений” коридор”, заявивши,  тим самим, що нічого забороненого не перевозять. Але в ході проведення митного огляду дані автівки були виведені з „зеленого коридору” для подальшої перевірки, під час якої інспектори у багажних відсіках серед особистих речей і  виявили пневматичні гвинтівки іноземного виробництва калібру 4,5 мм з дерев’яним прикладом.
Не зважаючи на те, що наші співвітчизники перетинали кордон через різні пункти пропуску, їхні пояснення виявилися доволі схожими. Так, обоє  слідували з Чехії в Україну у приватних справах і нібито не знали, що гвинтівка відноситься  до зброї та підлягає  обов’язковому письмовому декларуванню. Проте таке незнання не звільняє від відповідальності.
Пневматичні гвинтівки вилучено, а за фактом порушення митного законодавства складено протокол.