У Тячеві на суботнику висадили алеї мигдалю та сакур

Місцева влада міста Тячів на Закарпатті вирішила кардинально змінити обличчя свого населеного пункта в плані його озеленення.
Напередодні Великодніх свят було висаджено декілька десятків декоративних дерев – мигдалю і сакур.
– Кожне містечко повинно мати якусь родзинку, що стосується зелених насаджень,- вважає міський голова Іван Ковач. – У Києві – це каштани. Якщо візиткою Ужгорода є сакури, то чому б Тячеву не мати подібні алеї – мигдалю, тлщо.
До проведення акції озеленення з порозумінням поставилися і представники громадськості і бізнесу. Оскільки бюджет не затверджено, то молоді деревцята закупили приватні підприємці міста.
На суботнику, організованому міською радою саджанці мигдалю, в кількості тридцяти штук було висаджено вздовж вулиці Незалежності від центральної площі до кільця в сторону Бедевлі. Надалі подібну алею, вже з сакур посадили депутати міськради в середу, одразу після сесії.
Іван Іванович каже, що мешканці вулиць та мікрорайонів можуть вносити свої пропозиції з приводу здійснення озеленення територій. Йому хотілося б, щоб все що робиться з приводу цього в місті мало підтримку громади. Якщо ж ні – то конструктивну критику і слушну пропозицію, а не лишень нарікання з боку. А їх було чимало, коли напередодні проходила обрізка старих дерев.
– Такі роботи здійснено, згідно всіх встановлених норм. Попередньо це питання вивчила спеціальна комісія. Вирубано тільки ті дерева, які віджили свій вік – деяким з них було більше ста років. Відповідно, вони становили небезпеку для навколишнього середовища, – запевняє мер Тячева.
Міська рада звернулася з проханням до всіх мешканців  міста бережно ставитися до посаджених молоденьких дерев і не шкодити їм. Таким чином, Тячів матиме чудові алеї декоративних дерев – мигдалю і сакур.
Любов Немеш, газета “Тячів”