В Ужгороді відбулася презентація альманаху творчої молоді “Гірський кришталь”

15 квітня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці в Ужгороді відбулася презентація альманаху творчої молоді краю “Гірський кришталь”.
Подібні видання у області не бачили світ вже понад два десятиліття. І ось зараз видавництво “Карпати” відновило добру традицію, яка дозволяє молоді подавати свої твори читачеві.
На презентації виступили і привітали молодих відомі закарпатські письменники Василь Кухта, Петро Ходанич, які свого часу шлях у літературу починали з подібного альманаху, а зараз стали знані в усій Україні. “Колись було престижна потрапити на сторінки такого альманаху”, – каже Василь Кухта. До речі, навіть Шевченківські лауреати Марія Матіос, Василь Герасимюк, Іван Малкович, Тарас Унгурян колись йшли у літературу через альманахи творчої молоді.
До “Гірського кришталю” увійшли твори 15 поетів, 5 прозаїків, 4 музикантів, 5 художників і фотохудожників, яких на презентації також вітали хрещені батьки проекту, керівники видавництва “Карпати” Віктор Браславець і Борис Кушнір. Деякі письменники, що потрапили на сторінки альманаху, за період видання “Гірського кришталю” вже встигли випустити дебютні збірки. Тож хай щастить їм й наділі на творчій ниві.
Юрій Бабічин,”Старий замок Паланок”