28 квітня єпарх Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік зустрінеться із журналістами

Владика Мілан 7 років був Апостольським адміністратором  Мукачівської греко-католицької єпархії. Як відомо, таке призначення Ватикана пов’язане, як правило, з особливою ситуацією, яка складається в регіоні. Так, останнім Апостольським адміністратором до цього був єпископ Теодор Ромжа в часи насильницької ліквідації греко-католицької церкви. Ще раніше такий титул мав єпископ Діонізій Няраді у період Карпатської України.
17 березня 2010 року Святійший Отець Бенедикт ХVI призначив Апостольского адміністратора владику Мілана єпархом Мукачівської греко-католицької єпархії. Таким чином підтверджено нормалізацію церковної ситуації в краї.
Єпископська інтронізація владики Мілана на кафедру Мукачівської єпархії та Архієрейська Божественна літургія відбулася у суботу, 24 квітня, в греко-католицькому кафедральному соборі Ужгорода. На урочистості приїхало чимало поважних гостей. Зокрема, близько двох десятків греко-католицьких єпископів з України, Словаччини, Угорщини на чолі з представником Ватикану в Києві.
А в середу, 28 квітня, о 16.00 новопризначений єпарх зустрінеться із журналістами, з якими огляне щойно завершену реконструкцію верхньої частини єпископської резиденції.   
Олександр ГАВРОШ, Ужгород