Автопробіг “Київ-Будапешт-Відень-Київ” стартував із Закарпаття

У суботу, 1 травня, у рамках масштабної акції руху “Автотуризм без кордонів” стартував міжнародний автопробіг “Київ-Будапешт-Відень-Київ”. Виноградівська митниця відгукнулася на прохання організаторів щодо сприяння в межах чинного законодавства проходженню автоколони митного кордону України. 2 травня 56 екіпажів перетинали українсько-угорський кордон через митний пост „Астей”. Крім того, митницею було надано повний спектр інформаційних послуг  щодо правил перетину кордону: перелік необхідних документів, законодавчо визначені норми ввезення/вивезення товарів, валюти тощо.

За словами Юрія Вакуленка, організатора акції: „Подібного ще ніколи не проводили на території Східної Європи!”

Учасники автопробігу проїдуть понад 2000 км по території України, Угорщини та Австрії, і побачать дві надзвичайно красиві столиці світу: Будапешт і Відень. Подолати вказану відстань автоекіпажі планують за дев’ять днів і вже 9 травня, на День перемоги, повернуться до України.
 
У Європі автотуризм – один з найпоширеніших видів подорожей, і, оскільки, між країнами ЄС кордони формальні, проїхавши кілька сотень кілометрів, європеєць може легко потрапити в сусідню державу і долучитися до його культурної спадщини.
 
Для громадян України, на жаль, поки все не так просто. Мовний бар’єр, кордони, візи і досить велика відстань до європейських столиць призводить до того, що більшість автотуристів України все ж таки замкнені в рамках її території. Щоб розширити обрії українського автотуризму, створено рух “Автотуризм без кордонів” – клуб любителів автоподорожі, покликаний об’єднати тих, хто любить дорогу, хорошу компанію, і хоче побачити світ.
Христина Герасимюк, головний інспектор зв’язків з громадськістю Виноградівської митниці