Закарпаття: Хоч ФК “Верховина” і програв “Берегвідейку”, але гідно

Матч на матч не приходиться: у п’ятому турі першості Закарпаття з футболу “Верховина” у Міжгір’ї приймала не хоч кого, а на даний час першу команду області — “Берегвідейк”.
Берегівці до звання чемпіона закарпатського краю, яке здобули торік, додали собі цими днями ще один почесний титул — володаря кубка Срібної землі. Зрозуміло, перед таким іменитим суперником можна і знітитися, тим паче, що в складі команди гостей були і футболісти з досвідом виступів у першій, а то й вищій лігах, приїхали в глибинку на двоярусному автолайнері, з відеокамерами зйомок матчу. До честі “Верховини”, яка, незважаючи на масу проблем, вціліла в цьому сезоні, продемонструвала, що не такі вже й страшні чорти, як їх малюють. Завдяки повній самовіддачі на полі міжгірці ледь не здійснили спортивний подвиг, бо були близькими до того, щоб відібрати перше очко у маститого фаворита цьогорічного чемпіонату. Лиш за 5 хвилин до фінального свистка “Берегвідейк” забив переможний гол. Це при тому, що практично весь другий тайм “Верховина” перебувала у чисельній меншості із-за вилучення Івана Марковича, коли до всього у ворота міжгірців був призначений пенальті, але нереалізований гостями-асами (Микола Нодь, 57 хв.) завдяки чудовій грі у цій зустрічі голкіпера Олександра Красняника. Страж брами господарів стадіону цього дня був явно на висоті і заслужив найкращих слів похвали. Хоча варто відзначити і фанатичну продуктивність на полі капітана команди Дениса Яргіна, одне слово, кожного гравця, який на кожному клаптику поля відважно боровся як за м’яч, так і перемогу. А яке важке було поле із-за зливи — можна було подумати, що це не футбольний матч, а ватерпольна гра.

Щодо сусідства. Об’єктивність, безумовно, завжди в шані. Але дивує, чому в Рахові, скажімо, арбітри “грішили” проти гостей, тобто міжгірців, і чому вже у Міжгір’ї воловецький центральний рефері Василь Беца не те, що не відзначався поблажками до господарів, але й інколи строго не фіксував грубі порушення з боку гостей, нагнітаючи пристрасті публіки. Справедливість для всіх повинна бути однаковою.

І все-таки минулої неділі вболівальники “Верховини” були задоволені діями своїх улюблненців — за їх безмежне устремління дати справжній бій лідеру. За такого яскравого показу волі до перемоги, ясна річ, наша команда в майбутньому матиме перспективу, ще порадує гучними успіхами. Треба тільки мати терпіння і віру тим, хто надіється та любить свою команду. До речі, сподобалася минулої неділі і емоційна підтримка фанів нашого футбольного клубу, яка підсилила дух гравців.

“Верховина” виступала в такому складі: О. Красняник, І. Фурдь, О. Шемет, Іг. Маркович, В. Панюта, Ів. Маркович, І. Лолин (О. Бістрікер), Д. Яргін, Ю. Маркович, Я. Биба, І. Блецкан (І. Скопич, А. Садков).

Резервісти “Верховини” програли берегівчанам з рахунком 0:2, але не треба засмучуватися невдачею, бо в грі юних земляків з’являються теж позитивні паростки.

Наступної неділі “Верховина” у Виноградові зустрічається з “Севлюшем”.

Двовладдя у чемпіонаті продовжується, бо й “Середнє” минулої неділі здобуло впевнену перемогу вдома над рахівськими “Карпатами” — 4:0 (юнаки — 6:1). У поганої погоди бувають і негожі наслідки. Із-за дощу, який стадіони перетворив на басейни, довелося перенести на резервні строки два матчі першості. Пізніше зустрінуться іршавська “Бужора” з клубом “Ф. Медвідя” та пістрялівський “Метеор” з довжанською “Боржавою”. Нарешті “Мукачево” оговтується від осічок: на Хустщині футболісти з міста не першого, але й не другого в області — як звикли казати — перемогли “Вишково” — 2:0 (1:1). На виїзді в Ясінях у “Говерли” виграла “Поляна” — 3:1 (1:2). У турі зафіксована лиш одна нічия, що, до речі, свідчить про теперішню безкомпромісність у закарпатському “мундеалю”. У В. Бичкові між собою поділили порівну очки “Ялинка” та виноградівський “Севлюш” — 1:1 (3:1).

X X X

Минулої суботи ФК “Брадолець” у обласній першості “Дитяча ліга” виступав у Тячеві. Старші за віком колочавці програли супернику — 1:2, а молодші домоглися миролюбного рахунку — 1:1.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ, “Верховина”