Для Ужгорода вигадають нову туристичну принаду. І хто — журналісти!

Ужгородський прес-клуб започаткував серед закарпатських журналістів новий конкурс. Збираються ідеї щодо створення від імені мас-медійного колективу області оригінальної скульптури, яка б стала однією з цікавих туристичних принад міста і водночас була б колективним продуктом журналістської спільноти.
Обговорення перших пропозицій відбулося у День журналіста (6 червня) за вранішньою кавою та тістечками в ужгородській кафе-цукрарні “Августин”. Заклад є одним з туристичних об’єктів міста – входить до переліку “кондитерських точок” маршруту “Солодке Закарпаття”, який розробляє кафедра туризму УжНУ. За словами директора кафе Романа Боднара, у “Августині” відтворюють традиції угорської та німецької десертної кулінарії, використовують рецепти домашньої випічки та готують тістечка тільки з натуральних продуктів. Крім того, цукрарня частує відвідувачів оригінальним морозивом власного виробництва.

Журналісти радо пристали до пропозиції ініціювати появу в Ужгороді нового мистецького об’єкту з символічним підтекстом. Сергій Федака, зокрема, запропонував встановити збільшену у розмірах замкову щілину, як деякий натяк на репортерську роботу та пропозиція долучитися кожному охочому до журналістського розслідування. Радійниця Галя Сернівка бачить нову ужгородську атракцію у вигляді оригінального столика з мікрофоном. Виникла також ідея втілити у матеріальному саму “ідею”.

Ужгородський прес-клуб запрошує усіх колег надсилати власні пропозиції упродовж літа. Підсумки конкурсу буде оголошено у серпні.